Europska unija
“Ulaganje u budućnost”

Uvodna radionica o HKO-u za nastavnike Drvnotehnološkog odsjeka Šumarskog fakulteta i partnere Biotehničkog fakulteta iz Ljubljane

11.11.2013.

 
 

7 i 8. studenog 2013. u Opatiji je održana dvodnevna radionica za 31 nastavnika Drvnotehnološkog odsjeka Šumarskog fakulteta i partnera Biotehničkog fakulteta u Ljubljani, u Grand Hotelu Adriatic.

U uvodnom dijelu radionice sudionicima se obratila stručnjakinja za HKO, Milena Sakoman, predstavljajući Hrvatski kvalifikacijski okvir (HKO) kao instrument prepoznavanja razina stečenih kvalifikacija na osnovu mjerljivih ishoda učenja. Istaknula je svrhu uvođenja HKO-a kao prijelaza s koncepta prijenosa znanja na koncept ishoda učenja. Predstavila je osnovne pojmove vezane uz HKO, procedure i pravila zapisivanja ishoda učenja. Također je istaknula nužnost uključivanja ključnih kompetencija u cjeloživotno učenje kao osnove za stjecanje kompetencija tijekom života za sve osobne, društvene i profesionalne potrebe.
Drugi dan HKO radionice, uvod za raspravu na temelju sadržaja postojećih studijskih programa kratko su predstavile voditeljice radnih grupa za pisanje standarda kvalifikacija, prof. dr. sc. Vlatka Jirouš-Rajković, prof. dr. sc. Jelena Trajković i izv. prof. dr. sc. Anka Ozana Čavlović. Uslijedila je rasprava o ishodima učenja postojećih studijskih programa i njihovim poboljšanjima. U poslije podnevnom dijelu radionice, formirane su radne grupe za praktičnu izradu primjera standarda kvalifikacija.
    
 

Fotogalerija