Europska unija
“Ulaganje u budućnost”

Druga radionica s poslodavcima u Vukovarsko-srijemskoj županiji

03.07.2014.


Pod aktivnošću 1.1.6. u Vinkovcima, hotel „Villa Lenije“ 01. srpnja, 2014 organizirana je druga radionica s poslodavcima iz sektora drvne industrije .
Glavni cilj druge radionice bio je informirati sudionike i predstavnike poslodavaca iz sektora drvne industrije o rezultatima ankete koje su ispunjavali na prvoj radionici održanoj u ožujku ove godine. Drugi cilj je bio ispitati mogućnosti obuke studenata u stvarnim proizvodnim uvjetima.

Na radionici je prisustvovalo 15 sudionika: 5 nastavnika drvne tehnologije Šumarskog fakulteta, 8 predstavnika poslodavaca iz sektora drvne industrije iz Vukovarsko–srijemske županije, 1 predstavnik Drvodjelske tehničke škole u Vinkovcima i 1 predstavnik drvnog klastera Vukovarsko-srijemske županije. Tvrtke koje su sudjelovale na drugoj radionici su sljedeće Akord d.o.o, Lignum produkt d.o.o, Šiška d.o.o, Šišarka d.o.o, Carpinus d.o.o. Conclamo d.o.o, i Spačva d.d.
Na početku radionice voditelj projekta doc. dr. sc. Goran Mihulja održao je govor dobrodošlice i ukratko je predstavio tijek provedbe projekta. Prof. dr. sc. Jelena Trajković predstavila je rezultate ankete o sposobnostima i vještinama visokoobrazovnih drvnotehnoloških stručnjaka koje zahtjeva tržište rada.
Prof. dr. sc. Vlatka Jirouš-Rajković objasnila je razlog izmijene drvnotehnološkog studijskog programa te njegovo usklađivanje s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom. Također je predstavila rezultate ankete o standardu zanimanja, koji su pokazali da postojeći studijski program drvne tehnologije zadovoljava potrebne uvjete koje poslodavci zahtijevaju ali i da postoji potreba za praktičnim predavanjima za studente tijekom studiranja.
Prof. dr. sc. Vladimir Jambreković naglasio je potrebu za poboljšanom suradnjom u budućnosti između drvnotehnološkog odsjeka i sektora drvne industrije.
Na kraju radionice izv. prof. dr. sc. Anka Ozana Čavlović predstavila je nekoliko smjernica za modernizaciju postojećih studijskih programa.

Fotogalerija