Europska unija
“Ulaganje u budućnost”

Druga radionica s poslodavcima u Ličko-senjskoj županiji

17.07.2014.


Pod aktivnošću 1.1.6. u Otočcu, hotel Zvonimir 15. srpnja, 2014 organizirana je druga radionica s poslodavcima iz sektora drvne industrije.
Glavni cilj druge radionice bio je informirati sudionike i predstavnike poslodavaca iz sektora drvne industrije o rezultatima ankete koje su ispunjavali na prvoj radionici održanoj u travnju ove godine. Drugi cilj je bio ispitati mogućnosti obuke studenata u stvarnim proizvodnim uvjetima.
 

Na radionici je prisustvovalo 13 sudionika: 5 nastavnika drvne tehnologije Šumarskog fakulteta, 7 predstavnika poslodavaca iz sektora drvne industrije iz Ličko-senjske županije i jedan predstavnik drvnog klastera Ličko-senjske županije. Tvrtke koje su sudjelovale na drugoj radionici su sljedeće: Pilana Krasno d.o.o, Vital d.o.o, Zlatko-Commerce d.o.o, Kula promet d.o.o, Cedar d.o.o, Calligaris d.o.o i Ravna d.o.o.
Na početku radionice voditelj projekta doc. dr. sc. Goran Mihulja održao je govor dobrodošlice i ukratko je predstavio tijek provedbe projekta. Prof. dr. sc. Jelena Trajković predstavila je rezultate ankete o sposobnostima i vještinama visokoobrazovnih drvnotehnoloških stručnjaka koje zahtjeva tržište rada.
Prof. dr. sc. Vlatka Jirouš-Rajković objasnila je razlog izmijene drvnotehnološkog studijskog programa te njegovo usklađivanje s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom. Također je predstavila rezultate ankete o standardu zanimanja, koji su pokazali da postojeći studijski program drvne tehnologije zadovoljava potrebne uvjete koje poslodavci zahtijevaju ali i da postoji potreba za praktičnim predavanjima za studente tijekom studiranja.
Prof. dr. sc. Vladimir Jambreković naglasio je potrebu za poboljšanom suradnjom u budućnosti između drvnotehnološkog odsjeka i sektora drvne industrije.
Na kraju radionice izv. prof. dr. sc. Anka Ozana Čavlović predstavila je nekoliko smjernica za modernizaciju postojećih studijskih programa.

Fotogalerija